Tom Dumoulin: ‘Dit voelt als thuiskomen’

Dumoulin en Kruijswijk worden ploegmaten Afbeelding: ANP

Tom Dumoulin wordt bij Jumbo-Visma met open armen ontvangen. De Limburger is zelf ook erg blij met de overstap naar het Nederlandse team. „Dit voelt als thuiskomen.”

„Ooit ben ik begonnen bij de Rabobank Continental-ploeg en dat is een voorloper van het huidige Team Jumbo-Visma. Deze stap voelt daarom een beetje als thuiskomen”, reageert Dumoulin op de website van zijn nieuwe ploeg. „Het is mooi om de kleuren van de Nederlandse ploeg te vertegenwoordigen.”

Maandag werd het nieuws van de overstap van Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma officieel bevestigd.

Bij Jumbo-Visma treft Dumoulin een oude bekende: sportive director Merijn Zeeman. „Als eerstejaars beroepsrenner werkten we samen. Dat was heel prettig en is me goed bevallen. Daarna hebben we altijd goed contact gehouden”, zegt de Maastrichtenaar.

Dromen

Met de komst van Tom Dumoulin heeft Jumbo-Visma de kans om dromen uit te laten komen en ambities waar te maken. Zo reageerde directeur Richard Plugge op het aantrekken van de winnaar van de Giro van 2017.

De 28-jarige Dumoulin heeft zijn contract bij Team Sunweb laten ontbinden en overeenstemming bereikt over een driejarige verbintenis bij de ploeg die met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic al twee erkende klassementstrijders in huis heeft. Jumbo-Visma krijgt steeds meer weg van een sterrenploeg, met ook nog renners als Dylan Groenewegen en Wout van Aert in de gelederen.

Plugge wil met Jumbo-Visma structureel strijden om de eindzege van een grote ronde en op korte termijn ook de Tour, Giro of Vuelta een keer winnen. "We kunnen nu de sterkst mogelijke ploeg samenstellen in de strijd tegen een team als Ineos. Het waarmaken van onze dromen en ambities komt steeds dichterbij", stelt hij.

Door Redactie