Brabantse speeltuin sluit glijbaan na verontrustende video, jongen komt los van de baan

Bron © AD

Still uit de verontrustende video. De jongen komt los van de baan. Afbeelding: AD/Loopings/Facebook

BillyBird Park Hemelrijk in Volkel heeft een grote glijbaan tijdelijk buiten gebruik gesteld na het opduiken van een verontrustende video. Daarop laat een jongen zien hoe hij zo snel mogelijk naar beneden glijdt, waarbij hij los komt van de baan.

,,Veiligheid gaat bij ons boven alles”, aldus medewerkster Chantal van de Wiel. ,,We hebben de glijbaan gesloten en het filmpje naar de leverancier gestuurd, we willen dit vanzelfsprekend heel goed uitgezocht hebben. Wij zijn hier ook erg van geschrokken.” Hemelrijk kreeg het filmpje via Facebook binnen. Pretparksite Loopings plaatste de video.

De reusachtige glijbaan, gemonteerd op een heuvel, is ongeveer twintig meter lang en hoort bij het nieuwe speelgebied Oervallei. De mega-glijbaan is in april geopend. ,,Er zijn al veel mensen vanaf gegaan, zonder problemen.”

Door Tom Vos

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen