Verscherpt toezicht Villa Keizerskroon opgeheven

Villa Keizerskroon, nu Cicero Residentie. Afbeelding: De Limburger

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Cicero Residentie (voorheen Villa Keizerskroon) in Maastricht opgeheven.

Op 1 april stelde de inspectie Villa Keizerskroon voor vier maanden onder verscherpt toezicht. De inspectie zag dat er structurele tekortkomingen waren in de zorg aan oudere hulpbehoevenden. Kort daarvoor was Villa Keizerskroon failliet verklaard. Cicero Zorggroep nam de zorg over en veranderde de naam in Cicero Residentie.

De inspectie ziet dat de bestuurder, het management en de zorgverleners na de overname voortvarend aan de slag zijn gegaan om goede zorg te realiseren. In korte tijd hebben zij een groot aantal noodzakelijke verbeteringen gedaan. Daarom eindigt het verscherpt toezicht.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen