Heerlen krijgt een klaagmuur tijdens Cultura Nova

Daniël Kloekke en Sidney van den Berg voor de klaagmuur op Utopia. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen krijgt tijdens Cultura Nova een klaagmuur. Op het Schinkelterrein waar winkelcentrum De Plu stond wordt de muur vanaf vrijdag opgebouwd.

Bezoekers en inwoners van Heerlen kunnen op de muur hun klachten achterlaten. Ook wie wil klagen over de klagers kan bij de muur terecht. De klaagmuur is een initiatief van De Positieve Stad van Sidney van den Berg en Daniël Kloekke. Op hun expositie Utopia in het Maankwartier stond een klaagmuur, gemaakt door Robert Palmen.

Klachten

Dat kunstwerk sloeg aan, waarna het een vervolg op Cultura Nova krijgt. „Door de reacties van bezoekers op deze klaagmuur zien we exact wat bewoners denken en vinden van Heerlen, en waar nog kansen liggen” vertelt Sidney van den Berg van de Positieve Stad. „De briefjes met beklag worden na Cultura Nova losgepeuterd en gebruikt om met de meningen, ideeën en klachten van burgers aan de slag te gaan.”

De inhoud van de klachten wordt onder meer gebruikt tijdens het debat Nationale Omgevingsvisie, dat zaterdag 31 augustus op het Schinkelterrein gehouden wordt. De klaagmuur wordt één dag voor het debat weer afgebroken.

Door Redactie
Heerlen