Heerlen krijgt een klaagmuur tijdens Cultura Nova

Daniël Kloekke en Sidney van den Berg voor de klaagmuur op Utopia. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen krijgt tijdens Cultura Nova een klaagmuur. Op het Schinkelterrein waar winkelcentrum De Plu stond wordt de muur vanaf vrijdag opgebouwd.

Bezoekers en inwoners van Heerlen kunnen op de muur hun klachten achterlaten. Ook wie wil klagen over de klagers kan bij de muur terecht. De klaagmuur is een initiatief van De Positieve Stad van Sidney van den Berg en Daniël Kloekke. Op hun expositie Utopia in het Maankwartier stond een klaagmuur, gemaakt door Robert Palmen.

Klachten

Dat kunstwerk sloeg aan, waarna het een vervolg op Cultura Nova krijgt. „Door de reacties van bezoekers op deze klaagmuur zien we exact wat bewoners denken en vinden van Heerlen, en waar nog kansen liggen” vertelt Sidney van den Berg van de Positieve Stad. „De briefjes met beklag worden na Cultura Nova losgepeuterd en gebruikt om met de meningen, ideeën en klachten van burgers aan de slag te gaan.”

De inhoud van de klachten wordt onder meer gebruikt tijdens het debat Nationale Omgevingsvisie, dat zaterdag 31 augustus op het Schinkelterrein gehouden wordt. De klaagmuur wordt één dag voor het debat weer afgebroken.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen