Veroordeelde Heerlenaar met flink celtegoed opgepakt

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De politie heeft dinsdag een 40-jarige Heerlenaar aangehouden die nog een flinke celstraf had uitstaan voor poging tot doodslag.

De man werd in 2015 veroordeeld tot 42 maanden cel omdat hij twee jaar daarvoor een man met een vlindermes in de nek had gestoken tijdens een afterparty van het festival Castle of Love in de bossen bij Landgraaf. Het slachtoffer overleefde deze aanval. De steekpartij volgde na een woordenwisseling over het weigeren van het lenen van een mobiele telefoon aan de dader.

De veroordeelde zat zijn straf echter nooit uit. De politie hield de man dinsdag aan. De man is een bekende van de Heerlense politie wegens het plegen van verschillende misdrijven, waaronder tevens geweldsdelicten, laat de politie weten. Hij heeft ook voor andere delicten in totaal 1417 dagen (ruim 47 maanden) celtegoed openstaan. Ook heeft hij een voorwaardelijke veroordeling tot TBS op zijn naam staan. De politie heeft de man aan justitie overgedragen.

Op de vraag hoe het kan dat de man na de veroordeling vierenhalf jaar vrij rond heeft kunnen lopen, kon de politie nog geen antwoord geven.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen