Opvang wil af van begeleider: ‘Hij probeerde iedere vrouw in bed te krijgen’

Foto ter illustratie Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Omdat hij een seksuele relatie zou hebben gehad met een cliënt in de opvang in Venlo, wil Moveoo af van een 41-jarige begeleider. De man ontkent alle aantijgingen en verzette zich woensdag bij de kantonrechter heftig tegen zijn ontslag.

Maatschappelijke opvangstichting Moveoo heeft geen enkele twijfel: een 41-jarige begeleider heeft een seksuele relatie gehad met een cliënte in de opvang aan de Straelseweg in Venlo. Ook zou de man „grensoverschrijdend gedrag” hebben getoond jegens een vriendin van die cliënte die ook in de opvang zat. En de begeleider zou in relatie met collega’s verbaal over de schreef zijn gegaan.

Het onomstotelijke bewijs daarvoor is, vindt Moveoo, geleverd door een particulier recherchebureau dat met negentien cliënten en collega’s van de begeleider heeft gesproken. Dat bureau werd meteen door Moveoo ingeschakeld nadat de cliënte en de vriendin hadden geklaagd. Uit het verslag van het recherchebureau doemt het beeld op van een begeleider die constant op zoek was naar seksuele relaties, ook met vrouwelijke collega’s. „Hij probeerde iedere vrouw in bed te krijgen”, aldus de advocaat van Moveoo. De stichting zette de begeleider meteen op non-actief, legde hem een contactverbod op en startte een ontslagprocedure bij de kantonrechter.

Ontkenning

De begeleider ontkende woensdag tegenover de kantonrechter dat hij een seksuele relatie had gehad met een cliënte of andere dingen had gedaan die hem tot een onbetrouwbare begeleider en collega hadden gemaakt. Het zou zelfs andersom zijn geweest, vrouwelijke collega’s zouden hem hebben benaderd. Als bewijs liet de begeleider de kantonrechter een Whatsappje zien van een vrouwelijke collega die vroeg of zij bij hem mocht slapen.

De begeleider verwijt het recherchebureau dat het alleen heeft gesproken met mensen die negatief over hem praatten. „Er is van een mug een olifant gemaakt, hoe kan dat?” De begeleider wees erop dat hij in januari nog een vast arbeidscontract in het vooruitzicht heeft gekregen omdat iedereen zo goed over hem te spreken was. Dat er van tevoren nooit is geklaagd over de begeleider komt, aldus Moveoo, omdat de medewerkers destijds „geen sterke groep vormden”. Er werkten veel jonge mensen, net van de opleiding, en er waren veel personeelswisselingen, zo luidde de verklaring van Moveoo.

Kantonrechter

Moveoo wil koste wat kost van de begeleider af. Niet door dit onderling in een contract te regelen maar via de kantonrechter. Want de opvangstichting wil tevens voorkomen dat de begeleider ooit nog elders in de zorgsector aan de slag kan. Volgens Moveoo zijn er namelijk ook bij een vorige werkgever, De Rooyse Wissel in Venray, zaken fout gegaan, welke werd niet duidelijk. Ook dat ontkende de begeleider bij de kantonrechter.

Uitspraak over vier weken.

Door Jos Bouten

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen