Hartje Nederweert verandert binnenkort weer twee dagen in Americana Village

Afbeelding: Stichting Americana Village

Het centrum van Nederweert vormt zaterdag 14 en zondag 15 september het decor voor Americana Village. Het hoge USA-gehalte wordt dit jaar bepaald door een programma met ‘food’ en ‘entertainment’ uit de Amerikaanse koker en tal van publieksactiviteiten voor jong en oud die het Land van Melk en Honing in ‘the picture’ zetten.

Op zaterdag staat de Americana Village @ Night op het programma. De Stoolgang opent deze muzikale avond die voornamelijk in het teken staat van de blues met een verfrissende set. Vervolgens betreden The Juke Joints en The Dynamite Blues Band het podium. Special guest Cigarbox Henri stelt diverse zelfgemaakte instrumenten tentoon en daagt het publiek uit om een van zijn cigarbox-gitaren te bespelen.

Op zondag krijgt Americana Village al in de vroege ochtend een nieuwe opleving. Dan kunnen bezoekers vanaf 10.00 uur terecht voor de grote show van Amerikaanse bolides die door het hele dorp geparkeerd staan. Het Raadhuisplein verandert bovendien in een Main Square waar vanaf 19.00 uur op twee podia diverse bands optreden, zoals The Polman Project (Johnny Cash covers), Newbond (bluesrock), The Chevy’s (rock & roll swing) en de formatie Cherry Red, die een mix van rockabilly en rock ‘n’ roll op de planken brengt.

Tijdens de grote Americana & Vintagemarkt rondom het Main Square kunnen liefhebbers naar hartenlust grasduinen tussen curiosa en andere snuisterijen van Amerikaanse makelij. Ook Cigarbox Henri geeft hier weer acte de présence, net als de barbier/haarsnijders, stylisten, kunstenaars en visagisten. Voor de jongste bezoekers staan over het ruim 35000 meter grote evenemententerrein diverse attracties opgesteld.

Door Henk Schmitz

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen