Verdachte van autodiefstal na achtervolging aangehouden

De gestolen auto. Afbeelding: Team Verkeer Politie Limburg

De politie heeft woensdag in Kerkrade de verdachte van een autodiefstal na een achtervolging kunnen aanhouden.

Op de N281 kreeg een motoragent woensdagochtend een Audi in het vizier die geregistreerd stond als gestolen. De agent gaf de bestuurder een stopteken, maar de automobilist ging er met hoge snelheid vandoor. De politie raakte het voertuig even kwijt, maar de auto werd even later met een lege linkervoorband in Kerkrade teruggevonden.

Een voorbijganger kon de politie een duidelijk signalement van de verdachte geven, zodat hij snel kon worden aangehouden. Even was er twijfel bij de agenten of ze het de juiste persoon betrof, maar fouillering bracht duidelijkheid: de man bleek de sleutel van het gestolen voertuig bij zich te hebben.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen