Burgemeester Roemer na woningexplosie Hoensbroek: ‘Man heeft behoorlijke brandwonden opgelopen’

De man die donderdagavond in verwarde toestand een explosie heeft veroorzaakt in zijn woning in Hoensbroek is daarbij ernstig gewond geraakt. Volgens burgemeester Emile Roemer heeft de man ernstige brandwonden opgelopen.

De politieman die ook bij de actie aan de Prins Willemstraat gewond raakte is er beter aan toe, zegt Roemer. ,,Het ziet ernaar uit dat het enigszins meevalt. Het is buitengewoon vervelend dat het gebeurd is.”

Na de explosie was de burgemeester ook ter plaatse. Volgens de burgervader is het een misdrijf in de relationele sfeer. ,,In een verwarde toestand heeft hij laten weten dat het allemaal niet meer hoefde en dat hij de gaskraan had opengedraaid. Dan gaan alle alarmbellen rinkelen.”

Lees ook: Explosie bij politie-inval in huis Hoensbroek, agent en bewoner gewond

Metingen via brievenbus

Uiteindelijk is er lang gewacht en onderhandeld. Bewoners zijn geëvacueerd en er zijn metingen via de brievenbus gedaan. De brandweer kon op dat moment niets meten of ruiken. In eerste instantie is er gekeken of er contact kon worden gelegd met de verwarde man, maar dat is niet gelukt. Een arrestatieteam van de politie viel het huis binnen en volgens Roemer lag de man levend op de bank. ,,Bij het binnenvallen ontstond toch een explosie waarbij twee mensen gewond zijn geraakt.”

Of de verwarde man een bekende van de politie is, is vooralsnog niet bekend. ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zegt Roemer.

Volgens de burgemeester zit de schrik er goed in. ,,Buurtbewoners zijn enorm geschrokken. Dit is een rustige buurt en zoiets verwacht niet. ,,Mensen van de politie en de gemeente zijn vrijdag beschikbaar om vragen van bewoners te beantwoorden. We zullen ervoor zorgen dat iedereen correct antwoorden krijgt.”

Door Redactie
Heerlen