‘Verhuizing van Vrijthof naar MECC doodsteek voor 11devande11de’

Afbeelding: Harry Heuts

Reacties op sociale media op de aangekondigde verhuizing van de 11devande11de in Maastricht van het Vrijthof naar het MECC zijn vooral negatief.

Een willekeurige greep uit de reacties op Facebook: ‘De doodsteek voor het evenement’; ‘Dan zeggen we Maastricht vaarwel en gaan naar Venlo’; ‘Ik hoop dat iemand anders uit Maastricht de draad oppakt en er toch ergens een buitenevenement komt want dit is toch echt te belachelijk voor woorden. Wil die organisatie nu alles kapotmaken in Maastricht?’

Toekomstbestendig

De organiserende Sjeng Kraft Kompenei liet donderdagavond weten dat het populaire carnavalsevenement ‘toekomstbestendig’ gemaakt moet worden. Dat blijkt in de binnenstad niet mogelijk, aldus de organisatie.

Lees ook: Tempeleers komen met eigen Maastrichts binnenfeestje

De laatste jaren moesten vele duizenden carnavalsvierders al rond het middaguur teleurgesteld worden omdat het Vrijthof vol was en de hekken om veiligheidsredenen gesloten bleven. Het MECC kan volgens de Sjeng Kraft Kompenei substantieel meer bezoekers ontvangen. De 11devande11de blijft wel gratis toegankelijk.

Lees ook: Sjeng Kraft Kompenei: ‘Eigenlijk is ons het mes op de keel gezet’

Sfeer

Vrijdagochtend waren er al een kleine 600 reacties op de Facebookpagina van de 11devande11de ‘Daar gaat de sfeer’; ‘Waarom niet verdelen over de drie pleinen ( Onze Lieve Vrouweplein, Markt en Vrijthof? Dit evenement hoort in de binnenstad!!!!’; ’Jammer. Een buitenevenement naar binnen verplaatsen. De mooiste feesten zijn buiten.’ en: ‘Nu met het risico dat het Mecc misschien maar half gevuld zal zijn. Gaat niets boven een buitenzitting. Er zullen vast genoeg mensen zijn die op eigen initiatief toch de binnenstad in gaan om daar een feestje te bouwen.’

Lees ook: Uitbater Vogelstruys baalt: ‘Vastelaovend hoort op straat gevierd te worden’

Kansen

Een enkeling ziet positieve kanten aan de verhuizing. ‘Top! Wordt het tenminste weer gezellig en begaanbaar in het centrum.’; ‘We hoeven dus niet meer in de regen te staan’ en ‘Het is ergens jammer maar ook nieuwe ronden, nieuwe kansen: er zijn zoveel dingen mogelijk in het Mecc’.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen