VVV-coach Maaskant: ‘Post en Cattermole inzetbaar tegen Utrecht’

Danny Post is weer fit. Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

Twee middenvelders extra voor VVV-coach Robert Maaskant voor het duel FC Utrecht - VVV zondag (14.30 uur). Danny Post en Lee Cattermole zijn fit en inzetbaar. De kans dat aanvoerder Post start in de Domstad is zelfs heel groot. Johnatan Opoku ontbreekt met een achillespeesblessure.

De hamstringblessure van Post is zo ver genezen dat de verdedigende middenvelder al twee groepstrainingen met pittige partijvormen heeft kunnen afwerken deze week. Maaskant na een pittige vrijdagmiddagsessie: ,,Ik verwacht dat Post gaat spelen zondag, al zal ik dat natuurlijk met hemzelf nog even afstemmen.”

Cattermole

Ook de nieuwe aanwinst Lee Cattermole is inzetbaar zondag. Manager voetbalzaken Stan Valckx van VVV verwacht geen problemen van de Engelse voetbalbond FA. ,,De vrijgave is ruim op tijd aangevraagd.”

Of Cattermole op het middenveld van VVV ook minuten gaat maken - bijvoorbeeld wanneer bij Post de tank leeg zou zijn - is aan de trainer. Maaskant opnieuw: „Lee is fit. Nog niet voor een hele wedstrijd, al zou die op karakter waarschijnlijk wel negentig minuten kunnen blijven gaan, maar hij kan spelen. Anders neem ik hem ook niet mee.”

Met de terugkeer van Post in de ploeg en het aantrekken van Cattermole is de concurrentiestrijd groot op het middenveld. Dat was aan de training vrijdagmiddag te zien. De afsluitende partijvorm was met een understatement pittig te noemen. „Zo wil je het zien als trainer”, zegt Maaskant. „Ik heb tegen de middenvelders die tot nu toe gespeeld hebben gezegd dat er wel iets gaat gebeuren.”

Opoku

Slecht nieuws was er ook in De Koel vrijdagmiddag. Johnatan Opoku is voorlopig uitgeschakeld. Hij ontbreekt zeker in Utrecht, want de aanvaller heeft een achillespeesblessure.

VVV: (vermoedelijke opstelling); Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, Janssen, Post, Linthorst, Neudecker, Sinclair, Soriano, Van Ooijen.

Bekijk hier een nieuwe aflevering van Komt dat Schot:

Video: De Limburger

Door Hans Straus