Turnverenigingen Voerendaal en Heerlen fuseren tot Dynamica Parkstad

Afbeelding: ANP

Turnverenigingen Furenthela uit Voerendaal en Coriovallum uit Heerlen gaan fuseren. Onder de nieuwe naam Dynamica Parkstad blijven ze lessen aanbieden in beide plaatsen.

Aan de fusie liggen geen dalende ledenaantallen ten grondslag. Met name op bestuurlijk vlak bleek het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Beide verenigingen hebben uiteindelijk, na vooronderzoek van een projectgroep, besloten om unaniem samen verder te gaan. Met de fusie ontstaat een vereniging met in totaal 350 leden.

Lessen in Voerendaal en Heerlen

Insteek van het samengaan is dat de lessen geborgd zouden blijven op de huidige leslocaties. Hierdoor kan Dynamica lessen aanbieden in zowel Voerendaal als op diverse locaties in Heerlen. De nieuwe vereniging biedt ouder- en kindgym, ritmische gymnastiek, turnlessen, danslessen en bewegen voor senioren.

Dynamica Dag

Dynamica Parkstad presenteert zich zaterdag 31 augustus voor het eerst tijdens de Dynamica Dag. Op deze dag zal, samen met de Heerlense wethouder Martin de Beer, het nieuwe logo onthuld worden. Tevens wordt deze dag afscheid genomen van de oud-bestuursleden en presenteert het nieuwe bestuur en het leidingteam zich. Ook alle groepen van Dynamica zullen laten zien wat ze in huis hebben. De Dynamica Dag vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats in Sporthal A Gene Bek aan de Tacitusstraat 130 in Heerlen. Iedereen is welkom om kennis te maken.

Door Paul Dolhain

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen