Ook zaterdag hitteplan van kracht in heel Nederland

Bron © AD

Een man zit met zijn voeten in een zwembadje op een terras. Afbeelding: AD/ANP

Wegens de verwachte hoge temperaturen stelt het RIVM zaterdag, net als vrijdag, opnieuw het Nationale Hitteplan in voor heel Nederland.

Het instituut voor volksgezondheid waarschuwt, net als vrijdag, voor de hitte en de risico’s die dat met zich mee kan brengen, zeker voor groepen kwetsbare mensen zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Het RIVM adviseert dan ook alert te zijn op uitdroging en oververhitting.

,,Baby’s en jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken”, aldus het instituut. Daarnaast wordt aangeraden schaduw op te zoeken, lichamelijke inspanning in de middag te beperken en dunne kleding te dragen.

Hittegolf

Volgens het KNMI gaat het hitteplan in om 10.00 uur. Het weerinstituut verwacht temperaturen boven de 27 graden, lokaal kan het 30 graden worden. Langs de kust, op de Wadden en rond het IJsselmeer blijft het wat koeler. Het hitteplan geldt in principe tot en met woensdag.

Zondag en maandag kan het tropisch warm worden. Een regionale hittegolf, de derde deze zomer, ligt in het verschiet. ,,Als het vandaag lokaal 30 graden wordt, op één van de plekken waar het vrijdag ook al 25 graden werd, dan kan een regionale hittegolf op maandag een feit zijn”, aldus Ben Lankamp van Weerplaza.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen