Wegvallen grote klant was voor Weelec de ‘druppel’

Weelec was van plan om te verhuizen. Afbeelding: Peter Schols

Het wegvallen van een grote leverancier van afgedankte elektronische apparaten was voor inzamel- en recyclebedrijf Weelec de druppel om te beslissen met de activiteiten te stoppen.

Weelec liep recent een aanbesteding mis van een grote vaste klant. „Je hebt een bepaald tonnage aan aanvoer van apparaten nodig en daar reken je op in het hele systeem”, zegt een woordvoerster van het bedrijf. „We hadden heel graag de optie gehad om door te gaan, maar dit was gewoon niet meer haalbaar.”

Weelec was bezig met het voorbereiden van een verhuizing van het bedrijf naar Sittard. Omwonenden van de locatie aan de Windmolen ageren al jaren tegen het bedrijf; ze vinden het niet in een woonomgeving passen. „Er is veel gedoe geweest en dat was best een hele klus”, aldus de woordvoerster. „De vergunning die we hadden, beperkte ons heel erg daar. Dit was niet meer houdbaar.” Om overlast tegen te gaan mocht bijvoorbeeld maar een beperkt aantal uur gewerkt worden.

Lees ook: Maastrichts afvalrecyclingbedrijf Weelec stopt met activiteiten

Weelec maakt onderdeel uit van de Ortessa holding en zou in Sittard naar een terrein van de Van Kaathoven Groep gaan. „Het is echt heel jammer. Want het is een heel fijn bedrijf.” Weelec is gespecialiseerd in het werken met mensen met een arbeidshandicap. Er werken 29 mensen, van wie 14 uitzendkrachten. De inzameling van apparaten loopt nog tot eind september door.

Door Vikkie Bartholomeus

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht