Kat smokkelt mobieltjes gevangenis in

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images

Bewakers in een gevangenis in de stad Alajuela in Costa Rica hebben vijf uur lang jacht gemaakt op een kat die werd gebruikt als smokkeldier.

De kat had een pakketje aan zijn halsband met daarin twee mobieltjes, drie simkaarten en een oplader. Nadat hij was gezien, zetten bewakers de achtervolging in. Ze wisten het dier uiteindelijk te vangen in een riool waar hij in was gevlucht. Zodra hij van het pakketje was ontdaan, wist de kat te ontsnappen.

Het was niet de eerste keer dat er spullen via een kat deze gevangenis werden binnengesmokkeld. Eerder dit jaar werden bij een kat twee mobieltjes aangetroffen en bij een andere kat een oplader, een telefoon en een pakketje marihuana.

Voorheen werden ook drugs de gevangenis binnengebracht via duiven.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen