Astana wint ploegentijdrit Vuelta, val Jumbo-Visma

Bron © ANP

Astana wint de ploegentijdrit. Afbeelding: AFP

Astana heeft de eerste etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De ploeg uit Kazachstan won de ploegentijdrit over 13,4 kilometer in Torrevieja in 14.51 minuten. De eerste leiderstrui is voor de Colombiaan Miguel Ángel López.

Jumbo-Visma was de grote verliezer van de openingsetappe. Bijna alle renners van de Nederlandse formatie kwamen ten val. Kopmannen Primoz Roglic en Steven Kruijswijk beperkten het verlies op Astana tot 40 seconden.

„Er lag ineens water op de weg. Geen idee waar dat vandaan kwam”, reageerde George Bennett bij Eurosport. Roglic, Kruijswijk, Lennard Hofstede en Neilson Powless vielen in een bocht waar het wegdek nat was. De ploeg liet weten dat iedereen zover bekend in orde was.

De Belgische ploeg Deceuninck - Quick-Step, dat bijna een aanrijding had met een ploegauto van Jumbo-Visma, deed er twee seconden langer over dan Astana. Team Sunweb van kopman Wilco Kelderman eindigde als derde op vijf seconden. Ineos, waar Wout Poels kopman is, eindigde als elfde op 25 seconden.

Door Redactie