Eerste Europese titel voor Belgische hockeyers

Bron © ANP

Afbeelding: BSR

De Belgische hockeymannen hebben voor de eerste keer de Europese titel veroverd. Voor eigen publiek in Antwerpen wonnen de ‘Red Lions’ in de finale met 5-0 van Spanje.

De ploeg van de Nieuw-Zeelandse succescoach Shane McLeod pakte in december in India ook al voor eerste keer de wereldtitel. Bij de Olympische Spelen van Rio 2016 eindigde België als tweede.

De thuisploeg was in de EK-finale veel te sterk voor Spanje, dat in de halve finales Nederland met 4-3 verrassend de baas was. Bij de rust leidde België al met 4-0. De nieuwe Europese kampioen plaatste zich ook meteen voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Oranje

De Nederlandse hockeyers hebben het EK afgesloten met brons. In de strijd om de derde plaats was Oranje met 4-0 te sterk voor Duitsland. Voor de ploeg van bondscoach Max Caldas kwamen Bjorn Kellerman, Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger (strafbal) en Mink van der Weerden (strafcorner) tot scoren.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen