Sittard kiest Marotteschlager 2020

De sfeer zat er goed in tijdens het ZVK. Afbeelding: Annemiek Mommers

De winnaar van het Zittesj Vastelaovesleidjeskonkoer 2019 is René Dirkx. Daarmee is het nummer Mènigmaol roup ich alaaf! gekozen tot Marotteschlager 2020.

Het ZVK wordt georganiseerd door stadscarnavalsvereniging De Marotte. Sittardse carnavalsliefhebbers hoorden zaterdagavond de optredens van tien kanshebbers in een warme spiegeltent op het Sint Rosafestival. Het elfde nummer kon vanwege familieomstandigheden van één van de zangers niet ten gehore gebracht worden.

Mènigmaol roup ich alaaf! - een compositie van Phil Schaeken - werd door de vak- en prominentenjury en de aanwezigen als beste nummer gekozen. Aan Dirkx werd de Thei Hunnekens wisseltrofee uitgereikt.

Door Martine Zwets

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen