Dorpsraad Leunen op de platte kar door het dorp

De tocht met de platte kar leverde de Dorpsraad veel input op. Afbeelding: Dorpsraad Leunen

De leden van Dorpsraad Leunen zijn afgelopen zaterdag op de platte kar door Leunen getrokken om met inwoners van hun dorp in gesprek te gaan en aandachtpunten en ideeën te inventariseren voor het nieuw op te stellen Dorp Ontwikkelingsplan. Op de route door het dorp werd op strategische plekken een stop gemaakt.

„Het is fijn om te zien dat inwoners de moeite hebben genomen om deze warme zonnige middag met ons in gesprek te gaan. De signalen die zij afgeven, verwerken wij in ons DOP voor de komende jaren”, vertelt Sander Hellegers, lid van Dorpsraad Leunen.

De informatieve middag heeft de Dorpsraad acht A4’tjes aan input opgeleverd voor het DOP. „Er werd al geopperd om hier een jaarlijks terugkerend event van te maken, maar wij zijn natuurlijk altijd aanspreekbaar en inwoners zijn welkom tijdens onze reguliere Dorpsraad vergaderingen.”

Een veel gehoord signaal dat inwoners die middag afgaven is de onveilige Albionstraat. Deze doorgaande weg splijt Leunen in tweeën, er wordt vaak veel te hard gereden, is op punten erg onoverzichtelijk en er zijn te weinig veilige oversteekplaatsen. „Dit is een punt waar we ons als Dorpsraad hard voor moeten maken, want de problemen die worden aangegeven zijn terecht en moeten worden aangepakt voordat er ongelukken gebeuren.”

Door de redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen