Wereldkampioenschap Modelstockcars in Ysselsteyn

Op de Model Raceway Venray wordt om de wereldtitel gestreden. Afbeelding: Modelstockcar club De Peeldrivers

Brullende motoren, snelheidsduivels op vier wielen, maar dan in het klein. Zondag 1 september houdt modelstockcar club De Peeldrivers het wereldkampioenschap op het circuit van de Model Raceway Venray aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn. Spektakel verzekerd, want deze modelauto’s halen topsnelheden van 80 tot 90 km per uur.

Voor dit evenement hebben zich ruim 60 deelnemers ingeschreven. Aan de start komen onder meer de wereldkampioen 2018 Ben Harding uit Engeland. Maar ook de Europees kampioen 2019 Alex Montague (Engeland) en de Open Nederlands kampioen 2019 Ricky Slater verschijnen aan de start op Model Raceway Venray. De Peeldrivers zelf hebben enkele grote namen in hun midden, zoals thuisrijders Sven Versteegen (Melderslo), Gijs Verkoijen (Wanssum) en Jeroen Janssen (Sevenum), die mee gaan strijden om de titel.

Vrijdag 30 augustus is de eerste trainingsdag van 12.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 31 augustus zijn de trainingen van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag 1 september beginnen de voorrondes om 10.00 uur. Vanaf 14.00 uur staan de finale heats op het programma. De grote finale gaat om 17.00 uur van start. De entree is gratis.

Door de redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen