Anti-5G-demonstratie in Maastricht trekt honderd mensen

De anti-5G-demonstratie in Maastricht. Afbeelding: De Limburger

Een demonstratie van het zogeheten Team Stralingsinfo voor het stadhuis van Maastricht heeft dinsdagmiddag ongeveer honderd mensen getrokken.

Het Team Stralingsinfo, dat bestaat uit vier Maastrichtse vrijwilligers, waarschuwt tegen de gevaren die het ziet door de invoering van het nieuwe mobiele netwerk 5G. Terwijl alle Nederlandse instanties stellen dat de straling een factor 20 onder de norm blijft, wijzen deze critici op allerlei rapporten die het tegendeel zouden bewijzen.

Team Stralingsinfo eist daarom dat Maastricht, waar sinds ruim een maand een 5G-pilot van VodafoneZiggo loopt, zich tegen de invoering van het netwerk verzet. De gemeente liet vrijdag weten daar niets voor te voelen, maar gaf de critici wel de gelegenheid om dinsdag een halfuur in te spreken in het gemeentehuis. Daar trokken de demonstranten in alle rust naartoe.

Woordvoerder Emil Möller legde opnieuw de bezwaren van Team Stralingsinfo uit. ,,Een paar moedige burgemeesters in de wereld verzetten zich al, maar van de gemeente Maastricht krijgen we geen enkele inhoudelijke reactie.”

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen