Vrachtwagen met 12.000 liter bier gekanteld op Grote Markt in Goes

Bron © AD

De vrachtwagen op zijn kant. Afbeelding: HV Zeeland/AD

Op de Grote Markt in Goes is woensdagochtend vroeg een vrachtwagen met 12.000 liter bier gekanteld. Er raakte niemand gewond.

De chauffeur kwam door nog onbekende oorzaak midden op de Grote Markt op zijn zijkant terecht. Volgens een getuige stond de chauffeur in eerste instantie stil, maar wilde hij zijn wagen verzetten. ‘Hij moest zo nodig eerst een paar rondjes draaien en ging steeds harder tot hij om ging.’ Een woordvoerster van Heineken reageert: ,,Wat er exact gebeurd is moet nog achterhaald worden. Het belangrijkste is dat de chauffeur ongedeerd is en dat er verder niemand gewond is geraakt.”

Er wordt een tankwagen ingezet om de gekantelde truck leeg te pompen. Daarna zal hij rechtop worden gezet door een bergingsbedrijf. Er is geen sprake van een lekkage. Dit zal naar schatting een aantal uur duren.

Door Luc Oggel

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen