Dit bier schenken horecazaken in jouw gemeente het liefst

Afbeelding: ANP XTRA

In grote delen van het land is Heineken het biertje dat horecazaken het vaakst als hoofdmerk tappen, terwijl veel andere Nederlandse pilsmerken vooral in de buurt van de eigen brouwerij het best verkrijgbare biermerk zijn. In Limburg zijn Brand, Hertog Jan, Lindeboom, Jupiler, Gulpener, Bavaria en Heineken de meest geschonken biermerken.

In maar liefst zeventien Limburgse gemeenten wordt Brand geschonken, blijkt uit onderzoek van horeca-onderzoeksbureau Datlinq. Op de tweede plaats volgt Hertog Jan met vier gemeenten en Lindeboom, Jupiler en Gulpener delen een derde plaats.

In de gemeente Brunssum en Gennep wordt Heineken het vaakst geschonken.

Brand en Gulpener

Limburg is in de ban van Brand, dat wordt gebrouwen in Wijlre en van Gulpener, gebrouwen in Gulpen, blijkt uit het onderzoek.

Bekijk op de kaart welk biermerk het liefst door horecazaken in jouw gemeente wordt geschonken.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen