Rotterdam wil feest voor iedereen neerzetten

Bron © ANP

Jolanda Jansen directeur van Ahoy en Wethouder Said Kasmi (R) bij Ahoy na de bekendmaking van de gaststad van het Songfestival 2020. Afbeelding: ANP

Rotterdam is verheugd over de komst van het Eurovisiesongfestival.”Yes!!! Al het harde werken heeft zich uitbetaald”, aldus cultuurwethouder Said Kasmi. Hij noemt het fantastisch nieuws voor Rotterdam.

Volgens de wethouder was het tot het laatste moment spannend. „Met ons bid hebben we de organisatie ervan overtuigd dat Rotterdam dit kan en er klaar voor is. Graag laten we alle songfestivalfans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie”, aldus Kasmi.

De stad gaat de komende maanden keihard aan de slag om er een geweldig songfestival van te maken, stelt hij. „Een feest van iedereen, voor iedereen. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium.”

Ahoy-directeur Jolanda Jansen is bijzonder vereerd dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar neerstrijkt in ‘haar’ Ahoy. „Geweldig dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten. Ahoy is gebouwd voor live-entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op zijn.”

De Rotterdamse politie is ook blij dat het festival naar de stad komt: „Yes! Het Songfestival komt naar #Rotterdam! Laat maar komen. #ESF2020#makeithappen#mijnstad”, twittert de politie.

Bekendmaking gaststad Eurovisie Songfestival 2020 - 30 aug 2019 . Video: De Limburger

Door Redactie