Boekhandel De Tribune in Maastricht kan door

De doorstart van boekhandel De Tribune gaat lukken. Afbeelding: Mitchell Giebels

Een bedrag van 80.000 euro was het doel, binnen een paar weken is al 75.000 euro binnen aan donaties. Het voortbestaan van de Maastrichtse boekhandel De Tribune is daarmee verzekerd.

Eerder dit jaar kondigde Robert- Jan Wesly, oprichter en eigenaar van De Tribune, aan dat hij de zaak aan de Kapoenstraat na 41 jaar wil overdragen aan vier medewerkers voor het symbolische bedrag van 1 euro. De 80.000 euro gaat voor de helft naar de aanschaf van nieuwe boeken. Ook moet een krediet van 40.000 euro bij de bank afgelost worden.

,,De streefdatum 1 oktober voor de overname wordt normaal gesproken gehaald,” zo bevestigt Anita Joosten, een van de vier nieuwe eigenaren.

Door Joos Philippens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen