Biergooiers tijdens derby MVV-Roda geïdentificeerd

MVV heeft al enkele fans geïdentificeerd die tijdens de derby MVV-Roda JC afgelopen zondag voorwerpen en/of plastic bekers met bier op het veld hebben gegooid.

MVV heeft al enkele fans geïdentificeerd die tijdens MVV-Roda JC voorwerpen en/of plastic bekers met bier op het veld hebben gegooid. Het gaat om supporters van zowel MVV als Roda JC. Dat bevestigt MVV-directeur Paul Penders, die geen aantallen wenst te noemen. De fans die dingen op het veld hebben gegooid, zullen worden voorgedragen aan de commissie stadionverboden, zegt Penders. Deze onafhankelijke commissie oordeelt of de supporters een stadionverbod krijgen.

Lees ook: Roda-speler Croux aangevallen door MVV-fans: ‘Dit hoort niet in het voetbal thuis’

Tijdens de wedstrijd zondag gooiden supporters van beide clubs met bier naar spelers. Toen Roda-speler Jordy Croux een corner wilde nemen in de hoek waar de harde kern van MVV zat, zag scheidsrechter Christiaan Bax zich genoodzaakt het duel stil te leggen, omdat er te veel bier naar de speler werd gegooid. Croux was het mikpunt van de Maastrichtse fans, omdat de ex-MVV-speler afgelopen zomer naar aartsrivaal Roda was overgestapt. „Ook Joeri Schroijen werd met bier bekogeld”, stelt Penders. „De beelden daarvan zullen naar Roda JC worden opgestuurd.” Penders geeft aan dat het onderzoek nog voortduurt. „We verzamelen nog meer bewijsmateriaal, er zullen nog meer supporters worden geïdentificeerd.”

Maandagmiddag heeft een overleg plaatsgevonden tussen MVV, de gemeente Maastricht, de politie en het openbaar ministerie. De instanties komen dinsdag met een gezamenlijke verklaring.

‘Derbytime’ | Voetbalpodcast #25. Video: De Limburger

Door Emil Visser

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen