Iedereen is onder de indruk van Baby

Baby is een statige kat. „Als onze buurman hem ziet zitten, zegt hij altijd tegen zijn vrouw: ‘Kiek, dao zit de börgemeister weer!’” Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: kater Baby, in huis een held op sokken, buitenshuis een jager.

„Onze kater heeft gemixte roots. Zijn vader is een Perzische kater, zijn moeder een Maine Coon”, vertelt Sarah-Michelle Schroders (16) uit Maastricht. „Het resultaat mag er zijn. Iedereen die hem ziet is helemaal onder de indruk. ‘Wow, wat is hij mooi’, zeggen ze dan.”

„We zochten een bijzondere naam voor onze bijzondere kater. Surimi vonden we een mooie naam, maar uiteindelijk werd het toch Baby. Hij doet zijn naam wel eer aan. Baby wil het liefst de hele dag geknuffeld worden. Komt er bezoek, dan kruipt hij bij de visite op schoot en blijft hij onvermoeibaar kopjes geven.”

„Maar hij is ook zo weer vertrokken als je een onverwachte beweging maakt. Dan zet hij het op een lopen. Ook bij het geluid van een ritselend plastic zakje, houdt hij het voor gezien. Een held op sokken dus. In de tuin is hij een stuk moediger. Dan is hij een echte jager. Muisjes heeft hij zo te pakken.”

„Zijn favoriete plekje? Dat is toch de vensterbank. Vanaf daar staart hij heel statig in de verte. Als onze buurman hem in het voorbijlopen ziet zitten, zegt hij altijd tegen zijn vrouw: ‘Kiek, dao zit de börgemeister weer!’”

Door Jasmijn Mulkens
Maastricht