Zonnepanelen zorgen voor stroom tijdens Hopfeest Reijmerstok

De hopoogst in Reijmerstok. Afbeelding: Johannes Timmermans

Tijdens het jaarlijkse Hopfeest van de Gulpener Brouwerij in Reijmerstok komt alle stroom zondag 8 september van zonnepanelen.

Hopboer Roger Wouters heeft tweeduizend vierkante meter aan zonnepanelen bij zijn terrein geplaatst. Die leveren zoveel stroom dat ditmaal geen aparte aggregaten gebruikt hoeven te worden om alle apparatuur op het oogstveld te laten draaien.

Zo’n tweehonderd vrijwilligers komen zondag naar Reijmerstok om te helpen bij het plukken van de hop voor de brouwerij. Tijdens het Hopfeest, dat van 12.00 tot 19.00 uur duurt, wordt ook weer de stimuleringsprijs Gulpener Duim uitgereikt.

Door René Willems

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen