Dr. Liem bij afscheid benoemd tot Officier

Dr. Kian Djien Liem uit Molenhoek is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Afbeelding: stockfoto

Het afscheid van het werkzame leven heeft voor Kian Djien Liem (66) uit Molenhoek een bijzonder tintje gekregen. De dokter werd tijdens zijn afscheidsreceptie in het Radboudumc in Nijmegen door burgemeester Willem Gradisen (Mook en Middelaar) benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Kian Djien Liem is in 1980 afgestudeerd als arts aan de Medische Faculteit van de Katholieke Universiteit in Nijmegen. Aansluitend volgde hij de opleidingen tot kinderarts aan de afdeling Kindergeneeskunde en subspecialisme Neonatologie op de subafdeling Neonatologie van het Radboudumc. Als vrijwilliger was Dr. Liem was van 1992 tot 2005 actief bij de Vereniging Ouders van Wiegedoodkinderen en hij was ook altijd aanwezig bij de jaarlijkse landelijke contactdag voor ouders van wiegendoodkinderen. Vanaf 2005 tot heden is hij als deskundig vrijwilliger aangesloten bij de Vereniging van Ouders van Couveuse kinderen (VOC) en ook hier is hij altijd aanwezig bij de tweejaarlijkse regionale terugkomavonden. Kian Djien Liem is ook al meer dan twintig jaar lid van de Nederlands-Vlaamse Werkgroep Neonatale Neurologie en bekleedde functies als secretaris en voorzitter bekleed. Van 2002 tot 2015 is dr. Liem penningmeester geweest van de Sectie Neonatologie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Sinds 2011 is de kersverse lid van het dagelijks bestuur van Concilium Subspecialistitsche Opleidingen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Voor het Dr. Soetomo Academic Hospital in Surabaya en het Harapan Kita Children en Women’s Hospital in Jakarta is hij als vrijwillig adviseur actief. Bij beide Indonesische ziekenhuizen is zijn aandachtsgebied de ontwikkelingshulp op neonatologie. Zijn inbreng is vooral educatie en training over neonatale neurologie. Deze samenwerking krijgt na zijn pensionering een vervolg. Regelmatig brengt hij er straks bezoeken aan de ziekenhuizen.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Mook en Middelaar
  1. De artikels worden geladen...