Jensen na lang blessureleed terug bij Roda

Afbeelding: Pro Shots

Roda JC hoopt dit weekend in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Dat moet gaan gebeuren met Richard Jensen in de verdediging, die na lang blessureleed zijn rentree maakt.

De 23-jarige Finse verdediger vervangt Roshon van Eijma, die op pad is met de nationale ploeg van Curaçao.

Operatie

Jensen speelde afgelopen maart zijn laatste officiële wedstrijd voor Roda. In het duel met zijn oude club FC Twente scheurde hij zijn meniscus, waarna een operatie volgde. Tijdens zijn revalidatie deze zomer kende Jensen nog een terugval, waardoor hij nu pas in actie kan komen.

Waar Jensen terugkeert, is de nieuw aangetrokken verdediger Yann Bisseck nog niet fit. De 18-jarige huurling van FC Köln kan vermoedelijk pas over één a twee weken met de groep meetrainen. Ook linksback Mitchel Keulen is nog niet hersteld van zijn blessure.

Druk

Na drie nederlagen op rij is Roda-coach Jean-Paul de Jong er alles aan gelegen om zondag voor het eerst drie punten binnen te harken. „Met één punt uit vier wedstrijden lopen we achter op schema. We moeten nu dus een inhaalslag gaan maken.” Dat de tegenvallende seizoenstart de nodige druk met zich meebrengt, verbaast hem niet. „Als je bij Roda tekent, weet je dat. Daar moet je mee om kunnen gaan.”

Garcia de la Vega

Een zege op TOP Oss zou voor Roda niet alleen sportief zeer welkom zijn. Het zou ook goed nieuws betekenen in een rumoerige week, waarin het vooral over de perikelen rond overnamekandidaat Mauricio Garcia de la Vega ging. „Hij heeft mij tekst en uitleg gegeven en ik heb daar alle vertrouwen in”, zegt De Jong. „Het is zaak dat wij als ploeg ons van dit soort zaken afsluiten. Met een overwinning op zondag kunnen we er ook aan bijdragen dat de club in rustiger vaarwater komt.”

Vermoedelijke opstelling: Muyters, Schlösser, Werker, Jensen, Durwael, Klaasen, Cotán, Souren, Croux, Ugbo, Alberg

Kijk naar een nieuwe aflevering van Komt Dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.

Video: De Limburger

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen