Zweedse middenvelder op weg naar Fortuna

Tesfaldet Tekie (links). Afbeelding: EPA

Fortuna Sittard is vrijwel rond met Tesfaldet Tekie, een 22-jarige Zweedse international. De centrale middenvelder is transfervrij nadat zijn contract bij AA Gent ontbonden werd.

Volgens goed ingevoerde bronnen is de Limburgse eredivisionist al dagen in gesprek met Tekie, die ook zou worden begeerd door enkele clubs in Zweden. Fortuna-manager Sjoerd Ars bevestigde vrijdagavond de interesse. De speler met roots in Eritrea werd in 2017 voor anderhalf miljoen euro door IFK Norrköping aan AA Gent verkocht. Bij de Belgische subtopper kon hij echter nooit een plek in het elftal afdwingen. Na een half jaar werd hij weer verhuurd aan het Zweedse Östersunds FK. Bij terugkeer in Gent kwam hij op een zijspoor terecht. Vorige week werd zijn contract ontbonden.

Tekie debuteerde begin dit jaar voor het Zweedse nationale team. Hij wil speeltijd bij een club, zodat hij in beeld blijft voor mogelijke deelname aan het EK 2020.

Sjoerd Ars liet recent doorschemeren dat de Sittardse club, die in de transferperiode dertien spelers haalde, nog op zoek is voor versterking van het middenveld en de aanval.

Mickaël Malsa is definitief vertrokken bij Fortuna. Hij heeft een contract getekend bij het Spaanse CD Mirandes. De middenvelder speelde sinds zijn komst in 2017 amper voor Fortuna en werd verhuurd aan diverse clubs.

Kijk naar een nieuwe aflevering van Komt Dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.

Video: De Limburger

Door Roel Wiche

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen