Video: 1326 Ford Mustangs vestigen wereldrecord in Belgisch-Limburg

Bron © ANP

Een enorme stoet van 1326 Ford Mustangs op een testbaan in het Belgisch-Limburgse Lommel heeft zaterdag een nieuw wereldrecord gevestigd.

Het vorige record stamt uit 2017, in het Mexicaanse Toluca gevestigd met 960 wagens, meldden Belgische media.

Om de 55ste verjaardag van de Mustang te vieren verzamelden eigenaren van de legendarische auto’s op het testterrein van Ford, net over grens. Alle mogelijke kleuren en bouwjaren - van 1964 tot 2019 - waren vertegenwoordigd. De Mustang-eigenaars kwamen uit alle hoeken van Europa met 746 voertuigen uit België, 232 uit Duitsland, 136 uit Nederland, 75 uit het Verenigd Koninkrijk, 68 uit Frankrijk, 53 uit Luxemburg en enkele Zwitsers, Monegasken en Polen.

De 3500 aanwezigen hielden ook een minuut stilte voor Lee Iacocca, de geestelijke vader van de Ford Mustang, die enkele weken geleden overleed.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen