Roda van laatste plaats af na eerste overwinning van het seizoen

Roda JC heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd TOP Oss met 2-1 verslagen.

Roda begon de middag als nummer laatst van de eerste divisie, maar kon die hatelijke plek na negentig minuten weer overdoen aan Jong PSV. Veel toeschouwers waren er niet afgekomen op de derde thuiswedstrijd van het seizoen. Overnamekandidaat Mauricio Garcia de la Vega was, ondanks alle commotie rond zijn persoon, wel gewoon present op het ereterras.

Rentree
De Mexicaan zag dat Roda prima uit de startblokken kwam. Uitgerekend centrale verdediger Richard Jensen hielp zijn ploeg na drie minuten al op voorsprong. De centrale verdediger stond een halfjaar aan de kant met een slepende knieblessure en maakte tegen TOP zijn rentree in de basis. Dankzij zijn rake kopbal kwam Roda voor het eerst dit seizoen op voorsprong.

Lees ook: Eindelijk winst, maar nog geen rust voor Roda

Na de openingstreffer hield de thuisploeg het overwicht. Toch duurde het tot vlak voor rust voordat de score werd uitgebreid. Roda kreeg daarbij de hulp van doelman Ronald Koeman, die een houdbaar schot van Jordy Croux uit zijn handen liep glippen. Ike Ugbo tikte van dichtbij binnen: 2-0.

Enig smetje op de eerste helft was het uitvallen van Roland Alberg, die na twintig minuten met pijn in zijn lies naar de kant moest.

Slordig
In de tweede helft viel er weinig spektakel meer te noteren. TOP Oss was niet bij machte om Roda te doen wankelen, de thuisploeg sprong op haar beurt te slordig met de kansen om. Croux kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door Koeman. Aan de andere kant bood Tom Muyters goed redding op een kopbal van Cas Peters. In de blessuretijd lukte het TOP dan toch om te scoren. Philippe Rommens schoof van dichtbij de 2-1 binnen. Een halve minuut later maakte arbiter Stan Teuben een eind aan de wedstrijd.

 
Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen