Politieagent hersendood na schietincident in Luik, dader overleden

Bron © Het Nieuwsblad

In Luik is maandagochtend een agent zwaargewond geraakt bij een schietpartij.

Franstalige media meldden dat de agent is omgekomen, maar volgens de politie is de man hersendood. De schutter is omgekomen. Een collega van de getroffen politieman heeft hem neergeschoten.

De schietpartij vond even voor half negen plaats in de Rue de Visé. De politie wilde een bestuurder van een geparkeerde wagen controleren, omdat hij achter het stuur leek te slapen. De man greep meteen naar een wapen.

Gewond aan hoofd

Volgens RTL zou de politieagent aan het hoofd gewond geraakt zijn door de kogel. Hij was er ernstig aan toe en zijn situatie ging verder achteruit in het ziekenhuis. Daar is hij maandagochtend overleden.

Jessica Vandervecken, die in de straat woont, was met haar tweejarig zoontje in de buurt toen het drama gebeurde. “Ik heb alleen een man op de grond zien liggen. Er was erg veel bloed. Waarschijnlijk was het de aanvaller, want er zaten enkele agenten op hem.” De vrouw maakte ook enkele foto’s. “Maar nu blijf ik binnen en ver van de ramen. Het is te gevaarlijk met mijn zoontje van twee. Ik heb wel nog gezien dat er twee ziekenwagens vertrokken zijn.”

De straat waar is geschoten is afgesloten voor verkeer. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen