Stier doodt man bij stierenrennen in Spanje

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images

In het Spaanse dorpje Horche is maandag tijdens het stierenrennen een man om het leven gekomen. De stier stak met zijn horens in de buik en de dij van het 82-jarige slachtoffer, meldden de hulpdiensten.

„Ik zag de man pas toen hij al op de grond lag, maar het was verschrikkelijk”, zei burgemeester Jose Manuel Moral tegen lokale media. De festiviteiten die voor dinsdag en woensdag op de planning staan, gaan gewoon door.

Horche ligt in het midden van Spanje, zo’n 60 kilometer ten noordoosten van Madrid. Het is de tweede keer in twee weken dat iemand in Spanje tijdens het stierenrennen om het leven komt. Eind augustus werd in Cuéllar een 62-jarige man door een stier gedood.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen