Tientallen bekeuringen bij politiecontrole in Maastricht

De politie had de handen vol bij de verkeerscontrole in Maastricht. Afbeelding: Politie Maastricht

Bij een verkeerscontrole door de politie zijn dinsdag in Maastricht tientallen personen op de bon geslingerd.

De politie moest twintig bekeuringen uitschrijven voor het vasthouden van de mobiele telefoon op de fiets. Bovendien is op fietsverlichting gecontroleerd.

Te voet verder

Daarnaast zijn 25 brom- en snorfietsers aangehouden vanwege snelheidsovertredingen. Alle bestuurders moesten te voet verder. Ze moeten hun voertuig opnieuw ter keuring aanbieden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Bestuurders van speedpedelecs zijn bekeurd, omdat er geen kentekenplaat aanwezig was. Ook werden er elektrische steps en skateboards aangetroffen op de openbare weg.

Maaltijdbezorgers

Bij de verkeerscontrole was er speciale aandacht uit naar maaltijdbezorgers, omdat er in Nederland zo’n 4.000 scooterongevallen per jaar plaatsvinden. De inspecteurs constateerden tijdens de controle in Maastricht dat er meerdere 14- en 15-jarigen na zeven uur ’s avonds nog aan het werk waren. En dat is niet toegestaan.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht