We gaan nazomeren! Zomerse temperaturen voor de boeg

Bron © AD

Fraai terrasweer op komst. Afbeelding: ANP

Het mag woensdag dan nog enigszins kil zijn; het weekend ziet er allerminst verkeerd uit. Zondag kan het zelfs 27 graden worden in Limburg en neerslag wordt dit weekeinde zeker niet verwacht.

We hebben dat lekkere weer te danken aan een hogedrukgebied boven Nederland. Dit houdt al het ‘slechte’ weer op afstand. ,,Zaterdag kan nog wel met wat mist starten, zeker in de koudere gebieden. Maar ‘s middags is het helemaal prima met temperaturen iets boven normaal”, vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza.

Zonaanbidders

En er is meer goed nieuws voor zonaanbidders: de kans is groot dat er in de herfst, die astronomisch op 23 september begint, nog meer warme dagen komen. Ook volgende week wordt rustig weer verwacht, al is er dan wel meer bewolking dan nu.

,,16 tot 22 september wordt het iets warmer dan normaal, vooral in de zuidelijke provincies”, zegt Janssen. Maar let op: ,,Wanneer er sprake is van een rustig weerbeeld in deze tijd van het jaar, moeten we wel rekening houden met grotere mistkansen en frisse nachten. De kans op vorst aan de grond wordt in een dergelijk weerbeeld groter”, aldus Janssen.

Lees ook: Ruitenkrabber en handschoenen paraat: koude nacht op komst

Indian Summer

Bij dit soort weer wordt snel over een zogenoemde Indian Summer gesproken, maar voordat we ‘officieel’ over een dergelijk fenomeen mogen spreken, moet er eerst aan een paar eisen worden voldaan.

Zo moet de herfst al begonnen zijn, moeten we zeven tot tien dagen nazomerweer hebben én moet er een nacht vorst aan de periode voorafgaan. Voorlopig is het dus nog even wachten op een échte Indian Summer.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Door Bonne Kerstens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen