RTL luistert naar kijker: oude tune van Het Spijt Me terug

Bron © AD

Anita Meyer. Afbeelding: ANP Kippa

Wie woensdagavond naar Het Spijt Me kijkt op RTL 4 wordt getrakteerd op het vertrouwde stemgeluid van Anita Meyer.

Vorige week was er nog een nieuwe hiphop-achtige openingstune te horen, maar na veel kritiek van kijkers heeft zenderbaas Peter van der Vorst besloten de oude versie van Het Spijt Me weer van stal te halen. ,,Een kleine moeite.”

Ophef

De introductie van de nieuwe tune van Het Spijt Me zorgde vorige week voor ophef. Het dj-duo Smash & Aries maakte samen met zangeres JamesDee een hedendaagse versie van het bekende nummer. Op sociale media regende het negatieve reacties.

RTL-baas Peter van der Vorst twijfelde niet lang en grijpt bij de tweede aflevering al in. Een woordvoerder van de zender laat weten aan RTL Boulevard: ,,We vonden het liedje dat er nu in zat leuk en van deze tijd. Maar als zoveel mensen dat aangeven, is het een kleine moeite om het liedje van Anita terug te brengen.”

Bloemetje

Caroline Tensen vertelde eerder deze week nog over de vernieuwingen bij het programma. ,,Zo grappig dat zoveel mensen zich dat boeketje nog herinneren”, zei ze, doelend op het bekende sorry-bloemetje dat in de nieuwe versie is verdwenen. ,,We hebben er veel over vergaderd: moeten die bloemen weer terug? Maar het leek ons gewoon iets te tuttig. We wilden vernieuwen, hè. Dat boeketje paste er gewoon niet meer bij. En ik moet zeggen: ik miste het ook niet bij het opnemen.”

Er werd zelfs getwijfeld of Het Spijt Me weer als titel gebruikt moest worden. ,,Maar uiteindelijk bedachten we: als wij het niet doen, doen anderen het wel, want het komt op hetzelfde principe neer.”

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen