Filmavond over Tienrayse sportglorie

Afbeelding: Top’27

In het kader van Horst aan de Maas 800 stelt Tienray zich voor. Twee filmavonden verwijzen naar een aantal momenten uit de Tienrayse historie. De eerste filmvertoning, op zaterdag 21 september, gaat over de trots uit de Tienrayse sportgeschiedenis: Voetbalclub TOP ‘27.

Het is 1927 als het elftal van Tienray tijdens de eerste wedstrijd met 7-1 over haar tegenstander Maashees heen walst. Aan deze historische gebeurtenis heeft de club haar naam te danken: TOP’27

Haar amateurstatus reikte tot in de vierde klasse van de KNVB. Enkele wedstrijden uit dat verleden blijven tot de verbeelding spreken. Zo overkwam Evertsoord in 1991 hetzelfde als Maashees in eenzelfde eindstand. Dwars door het dorp vertellen enkele banners en een plaquette over deze en meer bijzondere momenten uit de Tienrayse geschiedenis. De filmvertoning begint om 20.00 uur bij Café ‘t Pleintje aan de Spoorstraat in Tienray. De toegang is gratis.

Door Henk Schmitz

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →