Bevolkingsdaling: Stein en Meerssen in top Limburg, Vaals groeit juist

De bevolking in Limburg krimpt, de vergrijzing in de provincie neemt toe. Afbeelding: Hollandse Hoogte

Het CBS verwacht de komende in Stein (-6,4 procent), Echt-Susteren (-5,8 procent) en Meerssen (-5,5 procent) de grootste bevolkingsdaling. Dat schrijft WijLimburg.

De Nederlandse bevolking groeit naar 18,3 miljoen inwoners in 2035, maar in Limburg krijgen 24 van de 31 gemeenten juist te maken met krimp. Ook Sittard-Geleen krimpt naar verwachting en wel met -2,9 procent. Groei wordt verwacht in Roermond (8,9 procent), Vaals (8,4 procent), Maastricht (0,9 procent) en Heerlen (0,2 procent).

Ook de vergrijzing zet door. In 2035 is een kwart van de inwoners 65 jaar of ouder. Nu is dat nog 19 procent. Ook zijn er volgens het CBS straks veel meer alleenstaanden, namelijk twintig procent van de bevolking. Dat ligt nu op 17 procent.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren