De Fabriek opent Comfortroom voor mensen met dementie

Kleur van het licht, algemene verlichting, gordijnen, geur, enzovoorts zijn zo in te stellen dat ze een sfeer creëren waarin positieve herinneringen maximaal zijn te herbeleven. Afbeelding: De Fabriek

De Fabriek heeft op haar locatie in Maasbree een Comfortroom geopend voor mensen met dementie. Hoewel het op het eerste gezicht een doorsnee huiskamer lijkt, betreft het een hypermoderne kamer waarin ouderen met dementie hun eigen herinneringen zien, horen en beleven.

Positieve levenservaringen uit het verleden van de gebruiker staan centraal in de kamer. Naast troost door de herinneringen helpt de kamer zelfs mensen in een vergevorderd stadium van dementie terug te keren in het heden. Door gebruik van speciale technologie wordt een gepersonaliseerde leefomgeving gecreëerd. Kleur van het licht, algemene verlichting, gordijnen, geur, enzovoorts zijn zo in te stellen dat ze een sfeer creëren waarin positieve herinneringen maximaal zijn te herbeleven. Het doel van de Comfortroom is de mensen zo, ondanks hun dementie, een hogere kwaliteit van leven te geven en de hersenen positief te stimuleren. De Comfortroom is het resultaat van innovatieve samenwerking tussen Philips, Remeberz, De Fabriek Maasbree en diverse opleidingen (Fontys Hogescholen, Zuyd Hogeschool en ROC Gilde).

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen