Doden door extreem noodweer aan zuidoostkust Spanje

Bron © ANP

Een compleet stadion is volgelopen met regenwater. Afbeelding: Club de fans de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado

Door extreem noodweer met buitensporige regenval aan de zuidoostkust van Spanje zijn twee doden gevallen.

Een ouder echtpaar is circa 55 kilometer ten noordwesten van Alicante dood in hun auto aangetroffen. Het voertuig was door het plotseling stijgende water meegesleurd en ondergelopen, aldus de plaatselijke politie.

Het heftige noodweer heeft tot overstromingen langs rivieren geleid, vooral in de streek tussen Valencia en Alicante. Plaatselijke media meldden ondergelopen huizen, een stadion en wegen en spoorwegen, zoals in de zwaar getroffen plaatsen Mogente en Onteniente.

Benarde posities

Brandweer en politie hebben op verscheidene plekken mensen gered uit benarde posities, zoals te water geraakte auto’s. In Onteniente moesten dertig mensen uit een ondergelopen deel van de plaats worden geëvacueerd. Er is nog nooit zo veel regenwater naar beneden gekomen sinds dat wordt bijgehouden, nu al honderd jaar.

In de hele regio is naar schatting 180 liter regenwater per vierkante meter neergekomen. Dat is een gemiddelde, want in de plaats Beniarrés, boven Alicante, is volgens de autoriteiten al meer dan 250 liter per vierkante meter gevallen.

In de regio’s Alicante en Valencia zijn als gevolg van het noodweer dat vroeg in de ochtend losbarstte en voortduurt veel onderwijsinstellingen dichtgebleven. Verder naar het zuiden, in de regio Murcia, gutst het water ook uit de hemel.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen