Sloop van panden aan Spoorsingel Heerlen voor nieuwe woningbouw

De sloopwerkzaamheden aan de Spoorsingel. Afbeelding: Arnaud Nilwik

De sloop van enkele panden aan de Spoorsingel in Heerlen is in volle gang. Op het terrein tegenover het Maankwartier komt woningbouw.

Onder andere het voormalige sporthotel, waar sinds 2002 Gered Gereedschap Parkstad Limburg (GGPL) zat, moet plaatsmaken voor de brede gebiedsontwikkeling van de Spoorsingel. Het plan is onderdeel van de facelift die de stationsomgeving krijgt.

Onderzoek

Naar aanleiding van de resultaten van een behoefteonderzoek zal worden bepaald hoeveel woningen er op de plek gebouwd zullen worden door Wonen Limburg. Momenteel wordt uitgegaan van twintig sociale huurappartementen, maar dat aantal en de vorm kan dus nog wijzigen.

De bouw van de woningen zal in de tweede helft van volgend jaar beginnen. In de loop van 2021 moet het project afgerond zijn.

Door Ruben Van Erp

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen