Twee doden en drie gewonden bij ernstig ongeluk op A73

Bij het ongeval op de A73 ter hoogte van Belfeld zijn vrijdagochtend twee personen om het leven gekomen. Drie mensen raakten gewond.

De dodelijke slachtoffers zijn de bestuurder en één van de passagiers van het busje met Frans kenteken. Over hun identiteit is nog niets bekend. De drie andere inzittenden liepen verwondingen op. Eén van hen is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee zijn per ambulance afgevoerd.

Het ongeluk gebeurde kort na acht uur op de rijbaan in noordelijke richting. Het busje is aan de andere kant van de vangrail terechtgekomen en botste daar tegen een paal. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Twee doden en drie gewonden bij ernstig ongeluk op A73
Foto: AVLimburg

Hulpdiensten rukten massaal uit voor het eenzijdige ongeluk. Meerdere brandweerwagens en ambulances kwamen ter plekke. Ook landden er twee traumahelikopters op de snelweg.

De A73 werd vanaf Beesel in de richting Venlo afgesloten voor verkeer. Inmiddels is de snelweg weer vrij, wel is er nog sprake van vertraging.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Door Redactie