Lezing ‘Dwars door de Himalaya’ in Bibliotheek Brunssum

Jan Willem Lagerweij tijdens zijn tocht door de Himalaya. © privé

Jan Willem Lagerweij geeft een lezing over zijn (fiets)reis door de Himalaya in Bibliotheek Brunssum aan de Rumpenerstraat 147, op woensdag 9 oktober van 19.00 tot 21.00 uur.

Redactie

Lagerweij toont tijdens de lezing foto’s die hij heeft genomen en die al in diverse reismagazines zijn gepubliceerd. Toehoorders krijgen een indruk van het gewone, boeddhistische leven in Tibet met een inkijkje in het Hindoestaanse leven van Nepal. Aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheekbrunssum.nl (via ‘Agenda’), telefonisch via 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek. Deelname kost 3 euro voor bibliotheekleden en 4 euro voor niet-leden

Tocht

Na tien jaar in een groot aantal landen van Europa te hebben gefietst besluit Jan Willem Lagerweij één van zijn ultieme fietsdromen te verwezenlijken: fietsen van Lhasa (Tibet) naar Kathmandu (Nepal) over de Friendship Highway. Lhasa ligt op 3.600 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Dit is een route van 900 kilometer langs de 8.850 meter hoge Mount Everest en over diverse bergpassen boven de 5.000 meter. De reis begint met een fietstrekking door de Kathmanduvallei waar de reizigers ervaren hoe eenvoudig de Nepalezen leven. Daarna begint het echte werk: de fietstocht over de Friendship Highway.

Bij deze presentatie over deze avontuurlijke reis ligt de nadruk op Kathmandu en zijn schitterende landschappen, het overweldigende Himalayagebergte en vooral op al die kleurrijke bewoners. Er is ook aandacht voor de tempels, kloosters en de Potala, het voormalige winterpaleis van de Dalai Lama’s in Lhasa.

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten