Video: Knock-out geslagen agent bij trouwstoet: ‘Een verschrikkelijk laffe droeftoeter’

Bron © AD

Het gezinsleven van politieagent Gert Jan de Jonge, die knock-out werd geslagen bij een bruidsstoet, is totaal ontregeld.

Dat vertelde hij in televisieprogramma Jinek. Hij heeft zijn belager tijdens het hele incident nooit gezien. ,,Die meneer die mij geslagen heeft, ik vind dat eigenlijk een verschrikkelijk laffe droeftoeter.”

De Jonge vertelde in het programma aangrijpend welke impact het incident heeft gehad. Hij heeft twee kinderen, een van 6 en een van 8. De ene checkte of pappa wel op tijd wakker was, dat moest vanwege de hersenschudding. Die van 8 denkt dat overal mensen op de loer liggen om haar vader te belagen.

Lees ook: Agent krijgt klappen na aanspreken asociale bruidsstoet, één aanhouding

Uit het niets werd De Jonge die dag neergeslagen bij een overlastgevende bruidsstoet. Dat vindt hij een actie van een ‘lafbal’ en gedrag dat vergelijkbaar is ‘met lolly’s pikken van een meisje van 4’. Na het incident bleef een aantal vrouwen iets langer staan dan de mannen. ,,Ik hoop eigenlijk stiekem dat die Jinek kijken”, zei De Jonge, die hoopt dat een van hen vervolgens bij de politie wil melden wie de man is die hem heeft neergeslagen. ,,Dat kan gewoon anoniem”, benadrukt hij.

In diezelfde 48 uur zijn er meerdere incidenten geweest waarbij agenten zijn belaagd, zo vertelde De Jonge verder. In elk geval nog een collega is toen buiten westen geslagen. Hij weet nog niet wanneer hij zelf weer aan het werk kan.

Door Redactie