Nieuwe Markt in Weert gaat na de kermis op de schop

De drie kastanjebomen links op de Nieuwe Markt in Weert maken dit jaar nog plaats voor twaalf nieuwe bomen. Afbeelding: De Limburger

Kort voor de officiële opening van de verbouwde Muntpassage op 11 oktober gaat na de kermis de Nieuwe Markt op de schop.

Dat heeft de gemeente de ondernemers aan het plein per brief laten weten. De werkzaamheden duren tot 30 november en de winkels zullen in die periode bereikbaar blijven. Vanwege de opening van het verbouwde winkelcentrum zullen de werkzaamheden aan de andere kant van de Nieuwe Markt, bij de Hema, starten.

Op het plein wordt vervuilde grond gesaneerd, riolering vervangen en drie kastanjebomen wijken voor twaalf nieuwe. Deze aanplant zou al na de Kerstperiode van 2018 beginnen toen bleek dat de grond onder de Nieuwe Markt ernstig vervuild was.

In de Muntpassage worden bezoekers 11 oktober vanaf 16.00 uur verrast met onder meer optredens van dansschool Fresh en zanger Tino Martin. Winkels in de binnenstad blijven deze vrijdag tot 21.00 uur open.

Door Pieternel Kellenaers
Weert