Saxofonist Joep en reislustige Netteke Bindels 60 jaar getrouwd

Joep en Netteke wonen tegenwoordig in Spekholzerheide. Afbeelding: Peter Trompetter

Joep en Netteke Bindels-Bemelmans uit Kerkrade-West zijn zestig getrouwd. Op 10 september voor de wet en 15 september voor de kerk.

De feestelijkheden voltrokken zich zestig jaar geleden in Wijlre. Niet vreemd, want Netteke werd daar 83 jaar geleden geboren en groeide op in het toenmalige Hotel Bemelmans, van haar ouders. Na hun huwelijk toog het jonge koppel naar Kaalheide, waar Joep vandaan kwam. „Geboren ben ik 86 jaar geleden in de Vroedvrouwenschool in Heerlen”, voegt Joep daar nog aan toe. Op latere leeftijd is het echtpaar, dat gezegend is met vier kinderen en vier kleinkinderen, verhuisd naar Spekholzerheide

Aan wal

Joep heeft het nodige meegemaakt in zijn werkzaam leven. Hij begon tussen 1948 en 1954 in de koopvaardij en aansluitend bij de marine. Na zes jaar varen ging hij ‘aan wal werken’. Eerst bij de Grenswisselkantoren en vervolgens bij ‘de Wilhelmien’ en DSM. Na de sluiting van de mijnen ging hij aan de slag bij Curver Plastics. Zijn laatste job was in het ziekenhuis van Brunssum.

Swing Band

Naast het werk was (en is) muziek zijn grote passie. En dan met name de saxofoon. Hij speelt nog steeds saxofoon bij de Old Time Swing Band en heeft als erelid van Harmonie St. Jozef Kaalheide een lange staat van dienst: „Verder heb ik gespeeld bij de harmonie van Wijlre en in meerdere orkesten, zoals de Roderland Muzikanten.”

Als Joep met zijn onafscheidelijke saxofoon onderweg was, zorgde Netteke voor het gezin en de invulling van drie eigen hobby’s: lezen, puzzelen en reizen.

Door Wil Wagenvoort

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gulpen-Wittem