Vier jaar achter slot en grendel voor steekpartij in vakantiewoning Heel

Onderzoek na de steekpartij in Heel. Afbeelding: De Limburger

Adam K. is dinsdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot vier jaar cel voor de steekpartij in de nacht van oud op nieuw op vakantiepark Boschmolenplas in Heel.

Het 24-jarige slachtoffer overleefde de steekpartij ternauwernood. De rechtbank achtte bewezen dat K. zijn slachtoffer driemaal opzettelijk in de romp stak. Dat er een flinke hoeveelheid alcohol in het spel was, bleek voor de rechter geen reden om milder te straffen. Dat de eerder door het Openbaar Ministerie geëiste vijf jaar cel niet volledig werd overgenomen, lag aan de vechtpartij die aan de poging tot doodslag vooraf ging.

De 27-jarige K. bekende het slachtoffer te hebben gestoken maar hij handelde naar eigen zeggen uit zelfverdediging. De verklaringen van de getuigen lopen uiteen.

Lees ook: Vijf jaar cel geëist voor steekpartij in vakantiewoning Heel

Sterke drank

Wat vaststaat is dat er de nodige sterke drank werd genuttigd door de zes aanwezige Polen. Adam K. zou in een jolige bui gestoeid hebben met een van de aanwezigen waarna het latere slachtoffer zich ermee bemoeide. Hij zou K. ernstig mishandeld hebben. Volgens een aanwezige getuige pakte K. vervolgens op de benedenverdieping twee messen en stak hij het slachtoffer in de badkamer in zijn rug. Volgens zijn eigen verklaring pakte K. de messen omdat hij zich niet veilig voelde. In de badkamer zou hij geduwd zijn en zou hij tijdens zijn val het slachtoffer hebben geraakt. De rechter achtte die verklaring niet aannemelijk.

Door Rob Stikkelbroeck
Maasgouw