Nederlanders gaan netto bijna 50 euro per maand meer verdienen

Bron © AD

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het netto-inkomen van Nederlanders met een modaal inkomen stijgt in 2020 met 48,70 euro per maand. Dat is een stijging van 2,2 procent, zo blijkt uit de berekeningen van HR-dienstverlener Visma | Raet.

Op Prinsjesdag zijn de plannen van het kabinet voor 2020 gepresenteerd. In de troonrede heeft de koning aangekondigd dat we naar twee belastingschijven gaan. ,,Dat is mooi’’, zegt Joke van der Velpen, productmanager wet- en regelgeving van Visma | Raet. ,,Maar uiteindelijk wil iedereen weten wat er in 2020 netto op zijn rekening wordt bijgeschreven.’’ Dat bedrag blijkt dus 48,70 euro hoger te zijn, omgerekend 2,2 procent.

De stijging heeft betrekking op werkenden met een modaal inkomen van 3000 euro per maand, maar zegt niet -en dat is goed om te onthouden- alles over de koopkracht. Hoeveel Nederlanders in 2020 precies meer te besteden hebben heeft immers ook te maken met de kosten van het levensonderhoud.

Met de koopkrachtberekenaar van het Nibud kun je bekijken wat de kabinetsmaatregelen van deze Prinsjesdag voor jouw portemonnee betekenen.

Lees ook: Analyse Prinsjesdag: kameleon Mark Rutte is nu realist

De Straat Op Met Jay aflevering 17 (Prinsjesdag). Video: De Limburger

Door Marie-Louise Hoogendoorn